Do posledního domácího utkání této sezóny, které bylo zároveň prvním utkáním našich házenkářek o bronz vstoupily lépe domácí hráčky, které se v úvodu rychle chopily vedení 4:1. Hostující hráčky z hlavního města se ale dvěma brankami zvládly v šesté minutě dostal na dostřel jediné branky a korigovaly na 4:3 z pohledu domácích. Nejlepší možnou odpověď ale našly opět domácí házenkářky, které sérií čtyř branek opět Slavii utekly a v polovině první půle vedly 8:4. O deset minut později, tedy pět minut před koncem poločasu vedly domácí házenkářky už o osm branek 14:6 a hostující trenér si vybral už druhý oddechový čas. Do konce první části hry dokázala Slavie domácí vedení jen mírně korigovat, a tak se šlo do šaten za stavu 16:9 pro domácí.

Během poločasové pauzy naše starší dorostenky převzaly od zástupců Českého svazu házené stříbrné medaile, za 2. místo v nejvyšší soutěži, ještě jednou gratulujeme!

Během prvních deseti minut druhé poločasu domácí hráčky povolily hostujícím hráčkám zmírnit svůj náskok a Slavie po deseti minutách ztrácela pět branek. Do poloviny druhého poločasu ale Sokolky opět zabraly a čtyřmi brankami uklidnily samy sebe ale i zaplněnou halu a vedly opět o poločasových sedm branek 23:16. Až do závěrečné desetiminutovky utkání držely házenkářky Písku sedmi brankové vedení, ve 26. minutě po brance Míši Boorové vedly dokonce o branek osm a deset vteřin před koncem mohlo být ještě veseleji, ale bohužel střela Terezy Indrákové skončila na sešívaných blocích a z protiútoků vteřinu před koncem stanovila konečný výsledek utkání Veronika Holečková, která korigovala porážku svého týmu na 29:22 pro Písek.

Sokolky tak půjdou do odvety v Edenu s náskokem sedmi branek. Výrazným faktorem prvního utkání byl výkon domácí brankářky Evy Bezpalcové, které pochytala sedmnáct slávistických střel a s úspěšností 49,5% měla lví podíl na vítězství svého týmu. A my doufáme že se takto bude holkám dařit i v sobotu 18.května v Praze.

Sokol Písek – DHC Slavia Praha 29:22 (16:9)

Nejvíce branek: Korešová 10, Stellnerová 6, Indráková 4 – Švihnosová 7, Holečková 4, Franková 2

Rozhodčí: Petr Kichner – Michal Vacula, Sedmimetrové hody: 5/4 – 5/5, Vyloučení: 3:3, Diváci: 300