Víkend v Dunajské Stredě strávily naše házenkářky v rámci utkání 17. kola a dohrávky 6.kola MOL ligy.

V sobotu bylo naplánované první utkání regulérního kola. Domácí hráčky, které vyhrály jedenáct z dvanácti utkání byly před utkáním favoritkami. Do utkání lépe vstoupily Sokolky, které se chopily vedení 3:1, domácí tým ale náskok zachytil a stihl brzy srovnat. Vyrovnaný stav platil až do stavu 6:6 ve 13. minutě, poté přišla série čtyř branek a domácí vedení 10:6. Na začátku druhé desetiminutovky to vypadalo pro Jihočešky ještě hůř, to už ztrácely na domácí pět branek za stavu 13:8. Hostující hráčky ale nesložily zbraně a dvě minut před koncem se domácím přiblížily na dostřel jediné branky, snahu o vyrovnávání zkomplikovalo vyloučení za stavu 14:13 pro domácí. Početní převahu svěřenkyně trenéra Debreho využily ke vstřelení dvou branek a do šaten se tak šlo za stavu 16:13.

Od začátku druhého poločasu opět pokračovala stíhací jízda píseckého týmu, opět na rozdíl jediné branky se Písek dostal po jedenácti minutách druhé půle, kdy snižovala Bára Velková na 19:18, poté následovalo vyloučení Ivety Korešové a opět využitá přesilovka domácího týmu. Po srovnání počtu hráček na hřišti držely domácí hráčky tří brankové vedení až do 52. minuty, kdy to po brankách Chlupové a Korešové bylo opět o gól. Po brance posledně jmenované následovalo vyloučení na domácí straně. Nabídnutou přesilovku ale Sokolky na rozdíl od domácích nevyužily ve svůj prospěch, a tak byly ve vedení po skončení trestu domácí Pastorkové stále hráčky ze Žitného ostrova. Čtyři minuty před koncem se úsilí hostující hráček vyplatilo a z ruky Evy Svobodové se dočkaly vyrovnání na 28:28. Bohužel po vyrovnávací trefě se dvakrát za sebou prosadily opět domácí hráčky, které si tak vzaly zpět dvoubrankové vedení, Písek stihl patnáct vteřin před koncem už jen snížit na rozdíl jediné branky z ruky Báry Velkové.

HC DAC Dunajská Streda - Sokol Písek 31:30 (16:13)

Nejvíce branek: Sári8/5, Desortová 5, E. Rajnohová, R. Bízik a Élőpo 3 - Korešová 12/4, E. Svobodová 6, Velková 4, Stellnerová a Chlupová po 3

7m: 5/5 - 4/4, vyloučení: 3 - 3, rozhodčí: Zubo a Bohuniczký (SR), 300 diváků

Nedělní utkání bylo dohrávkou utkání 6. kola, které bylo původně v plánu v Písku, kde bylo i rozehráno, ale kvůli mokré palubovce a vysoké vlhkosti v hale nedohráno. Dle rozhodnutí řídícího orgánu MOL ligy bylo utkání dohráváno na palubovce Dunajské Stredy od stavu 13:12 pro Písek, od času 22:54 prvního poločasu a bez diváků.

Hned po zahájení dohrávky se do vedení dostaly hráčky Dunajské Stredy, které po třech minutách hry vedly o dvě branky 16:14. Sokolkám se ještě podařilo v poslední minutě vyrovnat, ale do šaten šly přesto s vedením hráčky Dunajské, které vteřinu před koncem po zaváhání písecké obrany vstřelily vedoucí poločasovou branku.

Druhý, tentokrát už kompletní druhý poločas začaly lépe Slovenky, které si dvěma brankami v řadě vytvořily tří brankové vedení. Písecké hráčky, vedené v tomto zápase jako domácí však stihly na nástup domácích zareagovat a po brankách Svobodové a Velkové opět snížit na rozdíl jediné branky. Takto vyrovnaný průběh utkání pokračoval až do poloviny druhého poločasu, kdy se poprvé do vedení dostaly písecké házenkářky, které si díky Korešové a Chlupové dokonce vytvořily dvoubrankový náskok, který dokázaly držet až do závěrečné pětiminutovky, kdy se bohužel domácím podařilo vyrovnat na 30:30. Dvě minuty před koncem za stavu 31:31 přišlo vyloučení na domácí straně, ale Sokolky v první útoku v početní výhodě nevstřelili, naopak na druhé straně se prosadila Rajnohová, které poslala svůj tým do vedení 32:31, navíc na dvě minuty byla vyloučena písecká Boorová a v útoku se písecké hráčky opět neprosadily a tak osud utkání zpečetila půl minuty před zpečetila domácí Sári.

Sokolky tak ze dvou extrémně vyrovnaných zápasů na půdě druhého celku MOL ligy nevybojovaly ani bod a závěr soutěže a boj o nejlepší čtyřku bude ještě dramatický. Výrazný krok směrem do play-off můžou písecké házenkářky udělat již tuto sobotu, kdy doma přivítají dalšího aspiranta v boji o play-off, Olomouc.

Sokol Písek - HC DAC Dunajská Streda 31:33 (16:17), dohrávalo sa v D. Strede od stavu 13:12 a času 22:54 min

Nejvíce branek: Korešová 8/2, Stellnerová 6, E. Svobodová a Chlupová po 5 - R. Bízik11, Élő 5, E. Rajnohová 4, Sári 4/3

7m: 2/2 - 4/3, vyloučení: 1 - 3, ČK: 29. Juhos (DAC), rozhodčí: Blanár a Opava (ČR), bez diváků

FOTO: https://www.hcdac.sk/