První mečbol, který by zajišťoval našim házenkářkám kolo před koncem jistotu play-off Sokolky neproměnily, rozhodne se tak v úplně posledním kole ve středu v Písku, kde přivítáme Olomouc a v Chorzově, kde hraje Plzeň. Píseckým házenkářkám v sobotu stačil bod, který byl ale v sobotním utkání hodně daleko, vyrovnaných bylo pouze prvních deset minut střetnutí do stavu 6:5 pro domácí. Mezi desátou a osmnáctou minutou se třikrát prosadily pouze domácí házenkářky a vytvořily si čtyřbrankový náskok, který do konce poločasu navýšily na sedmibrankový rozdíl. Druhý poločas začal pro tým trenérky Hromádkové hrůzostrašně, domácí házenkářky během osmi minut navýšily své vedení na deset branek a písecké házenkářky musely bojovat o každý gól s přihlédnutím na výsledek vzájemného utkání z Písku, které skončilo osmibrankovou výhrou Písku 29:21.

 

Ve dvanácté minutě druhé půle vedly domácí házenkářky už o jedenáct branek a paradoxně po time-outu domácího trenéra Sokolky zabraly a začaly pomalu stahovat domácí náskok, ve 46. minutě byla ztráta na domácí sedm branek, v 53. minutě šest branek a dvě minuty před koncem byla ztráta „pouhé“ čtyři branky. Čtyřbrankovým rozdílem i utkání skončilo, 28:24. V posledním kole, které se hraje ve středu 13. dubna od 18:00 přivítáme Olomouc, která má stejně bodů jako Plzeň a bodovou ztrátu na náš tým. Díky lepšímu vzájemnému utkání s Plzní stačí k postupu do play-off pouze bod, v případě porážky musí naše děvčata doufat v porážku Plzně v Chorzově. Závěrem ještě musíme poděkovat početné skupině píseckých fanoušků, která nás v Plzni podporovala, děkujeme!

DHC Plzeň – Sokol Písek 28:24 (15:8)

Sestava a branky Písku: Bezpalcová, Preslová, Kržová – Kubišová 4, Velková B. 1, Pokorná 5/1, Velková A. 1, Merglová 2, Svobodová 2, Bicanová, Stellnerová 1, Chlupová 1, Součková 1. Pešková 6

Vyloučení: 5 – 3, karty: 2 – 1, 7m: 4/4 – 1/1, rozhodčí: Brzósková, Sovová