Písecké házenkářky v sobotu zahájily svoji jarní část MOL Ligy. K Otavě přijel nejlepší český tým, DHK Baník Most. Domácí házenkářky před naplněnou Obloukovou halou vstoupily do zápasu ve velmi dobrém světle a s týmem plným českých a slovenských reprezentantek dokázali držet krok první třetinu zápasu. Za stavu 9:9 ale snažení píseckých hráček přerušil hostující trenér oddechovým časem, kterým nastartoval svůj tým ke zvrácení vývoje zápasu. Sokolky se od tohoto momentu nedokázaly už do konce poločasu prosadit, zatímco jejich soupeřky se prosadily osmkrát, čímž si vytvořily komfortní náskok do začátku druhé půle. Druhý poločas začaly lépe domácí hráčky, které se dokázaly svým sokyním přiblížit na rozdíl čtyřech branek a dokázaly favorita v této fázi hry potrápit, bohužel více v silách píseckých hráček nebylo a hostující hráčky, pěti brankami v řadě rozhodly o celkovém osudu utkání. Sokolky nakonec padly patnáctibrankovým rozdílem, ale ostudu rozhodně neudělaly. Dalšími soupeřkami budou hráčky Veselí nad Moravou, které do Písku zavítají i s Michaelou Boorovou v neděli 20.ledna, utkání začíná v 15hodin.

Sokol Písek – DHK Baník Most 19:34 (9:17)

Nejvíce branek: Hauserová 5/3, Merglová 4, Šetelíková 3, Součková 3 – Kovářová 6, Kostelná K. 6, Šustková 5/2. Rozhodčí: Bareš, Uhlíř. Sedmimetrové hody: 4/3 – 5/3. Vyloučení: 4:4. Diváci: 284.

Peter Dávid, trenér DHK Baník Most: Já jsem rád, že jsme ten zápas zvládli, tak jak jsme ho zvládli, protože se potýkáme s výkonnostní nestabilitou. Poslední zápas ve Zlíně byl z naší strany velice špatný. Dnes jsme ale dokázali nastartovat tu naší rychlou hru, kterou preferujeme a kterou se snažíme hrát. Domácí s námi drželi krok do stavu 9:9, drželi s námi i to vysoké tempo, to velice kvituji, ale naštěstí jsme zvládli za tohoto stavu domácím odskočit a do poločasu si vytvořili dostatečný náskok, ale jak už v Písku bývá zvykem, domácí hráčky to nevzdaly a dobře se vrátily do zápasu a za stavu 20:16 jsem se opravdu opotil a Písek nám v této fázi dělal velké problémy, ale my jsme zápas rychlostí a kvalitou dopředu definitivně zvrátili na naší stranu a tu koncovku jsme zvládli, ale z mého pohledu ten výsledek trochu zkresluje to co jsme mohli vidět na hřišti.

Vladislav Jordák, trenér Písku: Já bych řekl, že Peter ten zápas zhodnotil naprosto přesně, kvalita je jednoznačně na straně Mostu a my jsme schopni hrát dynamickou a rychlou házenou nějaký čas, ale ne celý zápas proti takovým týmům. Holky zejména v prvním poločase zabojovaly a hrály na hraně svých možností a díky naší gólmance jsme se soupeřem drželi krok, ale proti takto kvalitním týmům nestačí hrát rychlou házenou třicet minut. Jsem rád, že ještě ve druhém poločase holky zamakaly, řekli jsme si, že s tím výsledkem zkusíme něco udělat, ale náš fyzický fond, nám neumožňuje konkurovat takovým týmům.