V prvním poločase se v písecké hale hrála rychlá dynamická házená plná pěkných akcí na obou stranách. Slávistky si vytvořily první větší náskok v desáté minutě, kdy vedly 8:3, domácí házenkářky se hostím příblížily na dostřel dvou branek o deset minut později, kdy Slávie vedla 11:9. Do konce první půle si ale hostujicí hráčky vzaly pětibrankový náskok zpět a první poločas vyhrály 17:12. Druhý poločas byl píseckou zkázou, kdy se střelecká neefektivita, o které mluvil trenér Jordák před zápasem, ukázala v plné kráse. Zatímco slávistky přidávaly jednu branku za druhou, domácí hráčky se trápily a za prvních dvacet minut dokázaly vstřelit pouze dvě branky, čímž Slávii usnadnili cestu za dvěma body. Oba body tak putují do Edenu.

Sokol Písek – DHC Slavia Praha 17:34 (12:17)

Nejlepší střelkyně: Boorová 5/1, Součková 4, Benešová 3 – Galušková 8/2, Pokorná 7/3, Novotná A. 4, 7m: 3/1 – 6/5, vyloučení: 2 – 2, rozhodčí: Blanar, Haramul, diváci:150

Richard Řezáč, trenér Slavie: První poločas vypadal tak, jak jsme předpokládali, protože dokud má Písek sílu, tak je nebezpečný, ale dokázali jsme najít recept a s přibývajícím časem domácí nakupili spoustu chyb a my jsme z toho dokázali vytěžit spoustu lehkých gólů, hlavně ve druhém poločase, to defacto rozhodlo utkání. My jsme za první poločas udělali 12 technických chyb, což by se nám nemělo stávat, ale ve druhém poločase jsme udělali už jenom 3, taky musím ocenit naší brankařku, která dostala za dvacet minut jenom dva góly, takže to se taky podepsalo na výsledku.

Vladislav Jordák, trenér Písku: My jsme ten první zápas dokázali hrát vyrovnaně, protože jsme dokázali dávat branky, to je jednoduchý. My ty zápasy prohráváme tím, že prostě nedáváme góly. I v prvním poločase, kdy jsme sice dali dvanáct branek, ale některý ty šance, který jsme nedali, ty se prostě dávat musí. Někdy mi přijde, že do toho jdeme napůl, ale takhle se ten sport nedělá. Ten druhý poločas, jak můžeme pomýšlet na lepší výsledek když dáme za dvacet minut jednu branku, ještě proti Slavii, která hraje krásný, rychlý přechod do útoku a tam se to na nás valilo, jeden útok za druhým, jako na kolotoči a prostě bez branek se nedá hrát, to je momentálně náš největší problém, že nedáváme branky.