Důležitý zápas o důležité body v boji o play-off se v sobotu 20.ledna večer odehrál v Obloukové hale, kde naše házenkářky přivítaly další adeptky na nejlepší čtyřku, házenkářky DHC Plzeň. Před utkáním byl mezi oběma týmy rozdíl pouhých čtyř bodů, který by se v případě domácího zaváhání ještě ztenčil.

Úvod zápasu čtrnáctého kola přinesl vyrovnanou bitvu, jako první šli do vedení hosté, díky Simoně Schreibmeierové, která zařídila první dvě branky a vedení svého týmu 2:1. Domácí hráčky ale skóre rychle přehouply na svou stranu a brankami Korešové s Kocovou šly hned v 5. minutě do vedení 3:2. V 7. minutě už vedly Sokolky o dvě branky 5:3, ale Plzeň na konci první desetiminutovky vyrovnala a stav byl tak nerozhodný 5:5. Po vyrovnání přišlo na řadu první vyloučení v zápase na straně hostí a domácí hráčky přesilovku naplno využily a na konci trestu Dominiky Galuškové vedly 8:5, ale ani tříbrankové vedení domácím nestačilo a Plzeň na konci druhé desetiminutovky opět srovnala, tentokrát na 9:9. V dalších několika minutách se hostujícím hráčkám dařilo držet s domácími krok. Odskočit se domácím opět podařilo pět minut před koncem poločasu, kdy po brance Báry Seidlové vedly o dvě branky 12:10 a dvoubrankové vedení se jim podařilo udržet i do poločasové pauzy.

Na začátku druhého poločasu využily Západočešky výhodu výhozu a hned po půl minutě hry snížily na rozdíl jediné branky. Náskok jediné branky držely Sokolky do desáté minuty druhé půle, kdy se jim podařilo dvěma brankami dostat do vedení 21:18, ovšem Plzeň odpověděla stejnou mincí a písecký náskok byl tak opět pouze jednobrankový. Definitivní zlom plzeňského odporu přišel ve druhé třetině druhé půle, kdy se třikrát v řadě prosadila písecká kapitánka a nejlepší střelkyně Iveta Korešová a domácí rázem vedly 24:20. Čtyřbrankový náskok už hostující hráčky nezlomily, naopak domácí hráčky ho postupem času navyšovaly a pět minut před koncem vedly už o osm branek 32:23. V závěru utkání už přišlo ze strany domácích k povolení koncentrace, což dovolilo Plzni čtyřmi brankami snížit a půl minuty před koncem vedl Písek 32:27, poslední slovo si ale svou jedinou brankou v zápase vzala Adéla Velková, která vteřinu před koncem vstřelila poslední 33.branku svého týmu a určila tak konečný výsledek utkání 33:27 pro Písek. Sokolky se tak vyhouply na šesté místo tabulky a na pátou Slavii ztrácí čtyři body.

Závěrem je potřeba vyzdvihnout výkon píseckých brankařek, kdy Eva Bezpalcová zaznamenala úspěšnost 47% a ve druhém vynikala Regina Kržová, která se díky jedenácti zákrokům z osmnácti plzeňských střel dostala nad hranici 60% úspěšnosti.

SOKOL PÍSEK – DHC PLZEŇ 33:27 (14:12)

Nejvíce branek: Korešová 12, Kocová 5, M. Svobodová 5 – Fenclová 6, Schreibmeierová 4, Drozdová 4, Panošková 4

Rozhodčí: Michal Hanák – Luboš Pavlíček, Sedmimetrové hody: 3/3 – 2/2, Vyloučení: 2:5, Diváci: 211