Předposlední domácí utkání základní části měly o víkendu v plánu házenkářky "A" týmu, které už s jistotou play-off hostily aktuálně druhý nejlepší tým celé soutěže, slovenskou Šaľu. Slovenky bojující o celkové vítězství v MOL lize byly před utkáním mírným favoritem, čemuž nahrával i poslední vzájemný zápas, který na podzim skončil vysokým vítězstvím Slovanu 42:26.

Úvod utkání vyšel lépe domácím házenkářkám, které v polovině první půle vedly rozdílem čtyř branek 11:7. Srovnat krok dokázaly hostující hráčky deset minut před prvním klaksonem, když vyrovnávaly na 12:12. Závěr první polovinu už byl vyrovnaným střetnutím, kde si domácí hráčky už nedokázaly vytvořit větší vedení, a tak první poločas skončil nejmenším možným vedením 17:16 z pohledu domácích.

Vstup do druhé půle vyšel naopak lépe druhému týmu tabulky, který hned na úvod druhého dějství využil početní převahu třemi brankami a dostal se do vedení 19:18. Na konci první desetiminutovky druhé poloviny vedly Slovenky už rozdílem tří branek 25:22. Tříbrankové vedení se na rozdíl jedné trefy podařilo Písku snížit v 18. minutě a o vyrovnání na 29:29 se postarala osm minut před koncem Iveta Korešová a o dvě minuty šly domácí hráčky opět do vedení, když se prosadila Majda Svobodová. Závěr poločasu byl vyrovnanou partií, kdy domácí hráčky vedly a Šaľa vždy dokázala skóre srovnat. Dvanáct vteřin před koncem srovnávala na 33:33 Diana Vargová a vítěznou trefu už v závěru domácí hráčky nezvládly, a tak se oba týmy rozešli smírně po remíze 33:33.

Šaľa si tak zajistila medailové umístění v celkové tabulce MOL ligy, kde nemůže skončit hůře než třetí a písecké házenkářky díky bodu a nedělní výhře Olomouce nad Slavií se posunuly na pátou příčku MOL ligy.

Sokol Písek - HK Slovan Duslo Šaľa 33:33 (17:16)

Sestava a branky Písku: Bezpalcová, Preslová, Kržová - B. Velková 2, Kordíková, Plojharová 1, Hanzelínová 1, Korešová 8, E. Svobodová 5/2, Bicanová, M. Svobodová 4, Stellnerová 9, Chlupová 1, Boorová 2

Nejvíc branek Šaľy: Ščípová 8/3, Vargová 7/1, Takáčová a Königová po 5

Rozhodčí: Moravec, Tůma. Sedmimetrové hody: 3/3 – 4/4. Vyloučení: 3:4. ČK: 60. Ščípová (ŠAĽ). Počet diváků: 256

Foto: Václav Kozma / jcted.cz