V sobotu 15. října byla v Obloukové hale na programu 6. kolo nejvyšší soutěže házenkářek. Domácí hráčky přivítaly Dunajskou Stredu. Do utkání lépe vstoupily svěřenkyně trenér Pavlovského, které na začátku vedly 3:1. Hostující hráčky se dostaly do vedení o deset minut později, když třemi brankami v řadě otočily skóre utkání na 6:8. Třemi po sobě jdoucími brankami se prezentovaly ale i domácí hráčky, které si vzaly vedení zpět na začátku 20. minuty, kdy vedly 12:10. Poslední branku utkání vstřelila už ve 23. minutě utkání hostující Bernadette Hornyáková. Chvíli poté utkání přerušily utkání rozhodčí. Během dvaceti minut hry, které doprovázely nekontrolovatelné pády hráček na obou stranách, šlo asi  o šesté přerušení kvůli vlhké palubovce. Po pěti minutové pauze, kdy se nepodařilo dát hrací plochu do způsobilého stavu rozhodli sudí společně s delegátem o ukončení utkání. V zájmu zdraví všech hráček šlo o rozhodnutí, které správně korespondovalo se stavem hrací plochy, na které se kvůli velkému rozdílu venkovní a vnitřní teploty kondenzovala voda.

 

Celá událost ale široce koresponduje s letitým stavem Obloukové haly v Písku. Léta neudržované sportoviště není nejmladší, nejmodernější ani nejčistější a spíše než reprezentativně, působí chudě a zanedbaně a nedělá dobrou vizitku městu, Sokolu ani samotným oddílům, které město reprezentují na národní i mezinárodní úrovni. Oddíly, které si platí za využití haly nájemné v řádech tisíců až statisíců ročně, by si zasloužily větší komfort, do kterého patří základní podmínky k halovému sportu, jako je třeba teplo a světlo. Můžeme společně jen doufat, že celá událost urychlí proces výstavby nové haly, aby i kvůli zápasům pod střechou nemuseli funkcionářů týmů bedlivě sledovat předpověď počasí.

Závěrem se musíme omluvit týmu soupeře, který cestoval téměř 800 km, kvůli dvaceti minutám zápasu, kde šlo spíše o zdraví než výsledek. O osudu utkání rozhodne řídící orgán soutěže v nejbližší době.

Foto: jcted.cz/Václav Kozma