Začátek utkání domácím házenkářkám vůbec nevyšel, za prvních patnáct minut se dokázaly prosadit pouze třikrát čímž dovolily hostujícím hráčkám vytvořit si náskok do zbytku zápasu. Svěřenkyně trenéra Hudáka si držely bezpečné vedení čtyřicet minut zápasu, kdy vedly už rozdílem šesti branek. Sokolky ale v závěrečné třetině utkání nesložily zbraně, začaly náskok pomalu stahovat a odměnou jim bylo vyrovnání pět minut před koncem. Domácí hráčky sahaly i po vítězství, ale střelu Merglové z hranice šesti metrů, tři vteřiny před koncem zastavila kousek od brankové čáry hostující brankářka, a tak se oba týmy rozešly s dělbou bodů.

Sokol Písek – SHK Veselí nad Moravou 26:26 (11:15)

Nejvíce branek: Součková 7, Kvášová 5, Pešková 4 – Kubáčková 7, Kučerová 6/2, Michálková 4. Rozhodčí: Králíček, Letev. Sedmimetrové hody: 0 – 4/3. Vyloučení: 0:5. Diváci: 147.

Luboš Hudák, trenér Veselí n/M: Věděli jsme, že nás čeká těžké utkání, Písek hraje dobře, my jsme se připravovali celý týden, chtěli jsme body, stejně jako minulý týden v Olomouci. Připravovali jsme si hru se sedmi hráčkami, což nám v Olomouci moc nevycházelo, takže jsme na tom více zapracovali, připravovali jsme se na rychlé protiútoky a na druhou vlnu. Celé utkání jsme vedli a vlastními chybami jsme dovolili domácím vyrovnat a nakonec jsme uhájili aspoň bod. V tuhle chvíli můžu říct, že jsme tady bod ztratili, ale kdyby mi někdo před zápasem řekl, že tu získáme bod, tak ho bereme.

Kateřina Keclíková, trenérka Písku: Z našeho pohledu to byly dva rozdílné poločasy, my jsme opět měli vlažný vstup do utkání, nevím, jestli holky mají problém s koncentrací nebo čím to je. Ve druhém poločase jsme do toho vlítli, takže holky si zaslouží pochvalu za bojovnost a ta poslední střela nás mrzí, ale vzhledem k vývoji utkání jsme za bod rádi, ale my nechceme doma ztrácet body, protože pokud se někam chceme posunout, musíme mít body oba.