Domácím házenkářkám se vůbec nepodařil začátek utkání a po deseti minutách prohrávaly o pět branek. Sokolky místo branek přidávaly na svůj účet neproměněné šance a marně stahovaly náskok hostí po celou dobu první půle. Do poloviny druhé půle to vypadalo, že hostující hráčky bezpečně dovedou utkání do vítězného konce, ale svěřenkyně trenéra Jordáka pěti brankami v řadě, se dokázaly svým protihráčkám přiblížit na rozdíl jediné branky. V rozhodující okamžik, kdy mohly domácí hráčky vyrovnat, nechaly vzpomenout na první poločas a dvěmi neproměněnými šancemi dovolili Veselenkám opět odskočit a definitivně zvrátit utkání na svoji stranu.

Sokol Písek – SHK Veselí nad Moravou 24:29 (10:15)

Ľuboš Hudák, trenér Veselí: Utkání jsme začali, tak jak jsme chtěli, ale naše tempo po celý zápas bylo vlažné, nedokázali jsme se dostat do provozní teploty a rychlosti. Rozhodující bylo, že jsme si na začátku utkání vytvořili náskok, který jsme si drželi celý zápas. Do druhého poločasu jsme chtěli hrát ještěš víc koncentrovaně a přidat nějaký rychlý protiútok a to se nám vůbec nepodařilo. Písek postupem času zvýšil aktivitu v útoku a my jsme se začali dostávat zbytečné branky a v útoku jsme dělali chyby a čekali jsme jedna na druhou, kdo co vymyslí a nedokázali jsme se prosadit, takže jsem rád, že když se nám domácí příblížili na jeden gól, že jsme se zase dokázali koncentrovat v útoku a dvěma rychlými brankami jsme utkání rozhodli.

 

Vladislav Jordák, trenér Písku: Dneska jsme měli Veselí potrápit víc. Měli jsme strašně moc neproměněných šancí z dobrých pozic. V ten nejdůležitejší moment utkání, kdy jsme mohli vyrovnat a měli jsme přesilovku, tak zahodíme míč do outu.

Nejvíc branek: Hauserová 6/4, Šetelíková 5, Eresken 4 – Veselková 8/2, Pastorková 6/1. Sedmimetrové hody: 4/4 – 3/3. Vyloučení: 1:5. Rozhodčí: Opava, Válek. Diváci: 165.