Písecké házenkářky zajížděly v rámci šestého kola dorosteneckých lig na horkou půdu do Ostravy, kde se odehrála sokolská derby.

Nejprve se představily starší dorostenky, které odehrály s domácími vyrovnané utkání. První poločas tahaly písecké hráčky za kratší konec a prohrály jej o dvě branky 15:17, kdy se střelecky dařilo hlavně Kocové s pěti brankami. Ve druhém poločase zejména díky zlepšené důrazné obraně, dokázaly naše dorostenky dostat hráčky Poruby pod tlak a využít tak jejich chyb. Střelecky se dařilo zejména Zelenkové. V závěrečné desetiminutovce dokázaly po dobrém kolektivním výkonu domácí tým přetlačit a odvézt si tak za výhru velmi důležité dva body. Všechny hráčky zaslouží pochvalu za velkou bojovnost.

 Sokol Poruba - Sokol Písek 27:30 (17:15)

Sestava a branky: Hejtmánková, Vlnová - Zelenková 8, Kocová 7, Černá 4, Kračmanová 4, Malcová 3, Řezáčová 2, Kolářová 2, Bártová, Rybáková, Vitteková, Kousalová

V mladším dorostu se odehrávala velmi podobná bitva, kdy zejména první poločas byl velmi vyrovnaný, hlavně díky neproměněným šancím Písku. To se ve druhé části utkání zlepšilo a přidala se k tomu dobrá obrana a kolektivní bojovný výkon. V průběhu celého druhého poločasu si Jihočešky udržovaly vedení, které postupně narostlo až na konečný rozdíl šesti branek. Již třetím vítězstvím v řadě se dokázaly oklepat z rozpačitého úvodu sezóny a usadit se tak v klidném středu tabulky.

Sokol Poruba - Sokol Písek 24:30 (14:15)

Sestava a branky: Stejskalová, Vlnová (42 % úspěšnost zákroků) - Černá 8, Hejlová 8, Ďurišová 6, Tíková 3, Polášková 2, Matějková 2, Králová 1, Hančurová, Gergelyová, Hosnedlová, Friedlová, Kračmanová.

Ilustrační foto: Petr Maťašeje