Házenkářský turnaj starších žaček se konal v termínu 16. – 18. 12. 2022, v obloukové hale v Písku. Zúčastnila se jej nejlepší družstva z České republiky a také se na Předvánočním turnaji poprvé představil i zahraniční účastník ze slovenské Dunajské Stredy. K vidění bylo celkem 55 utkání, kdy se 11 družstev utkalo systémem každý s každým a hrací čas byl 2 x 12 minut. Turnaj měl výbornou úroveň a účastníci měli pro pořadatele jen slova uznání.

Suverénkami turnaje se staly hráčky domácího družstva TJ Sokol Písek „A“ (ročník 2008), které v průběhu celého turnaje neztratily ani bod a zaslouženě zvítězily. Kralovaly zejména v obranné činnosti, kdy byly ze všech družstev jasně nejlepší a v deseti utkáních obdržely celkově pouhých 68 branek. Ve velké konkurenci skončilo na krásném 5. místě i druhé domácí družstvo TJ Sokol Písek „B“ (ročník 2009 a 2010). Domácí hráčky zaujaly také trenéry ostatních družstev, kdy nejlepší brankářkou byla vyhlášena Stejskalová Simona z TJ Sokol Písek „A“ nejlepší pivotkou turnaje pak Blovská Natálie z TJ Sokol Písek „B“.

Hodnocení trenéra TJ Sokol Písek „A“ Jiřího Blanického:

„Je to snad poprvé, kdy jsme celým turnajem dokázali projít bez herního výpadku. Samozřejmě byly místy i slabší pasáže v utkání, ale celkově holky od začátku do konce si šly za svým a moc chtěly turnaj vyhrát. Díky velmi dobré obraně, podpořené výbornými výkony brankářky, jsme dokázali tento turnaj vyhrát zcela jasným způsobem, bez ztráty jediného bodu. Jasně se ukázalo, že obrana je základ, o čemž svědčí jednoznačně nejméně obdržených branek ze všech družstev (68), což také rozhodlo. Navíc po celý turnaj se všechny hráčky, které se na hřišti ukázaly prezentovaly velkou bojovností a nasazením. Chtěl bych všem za to moc poděkovat. Velmi těžká utkání s TOP družstvy z ČR, jako například DHC Plzeň a TJ Sokol Lázně Kynžvart jsme dokázali zvládnout velmi dobře a také jsme si poradili s velmi dobrým slovenským družstvem z Dunajské Stredy. Ukázali jsme, že když budeme bojovat na sto procent, tak můžeme v Žákovské lize porazit i ty nejlepší.“

Na závěr nezapomněl poděkovat všem hráčkám, trenérům, rozhodčím, zapisovatelkám, rodičům a divákům, kteří se všichni podíleli na krásném turnaji, který si všichni pochvalovali. Velké poděkování patří také partnerům turnaje – Město Písek, Jihočeský kraj, MH Sport, Erisport.

Výsledky TJ Sokol Písek „A“:

TJ Sokol Písek „B“ 12:7

DHK Baník Most 17:7

HC Háje Praha 12:5

TJ Jiskra Otrokovice 15:4

HK Ivančice 9:7

Házená Jindřichův Hradec 13:8

TJ Jiskra Havlíčkův Brod 15:7

HC DAC Dunajská Streda 13:6

TJ Sokol Lázně Kynžvart 14:7

DHC Plzeň 12:10

Sestava a branky TJ Sokol Písek „A“: Stejskalová (úspěšnost zákroků 58%) – Hejlová 35, Matějková 24, Ďurišová 24, Tíková 15, Kroupová 10, Friedlová 6, Polášková 4, Hronková 3, Leskovcová 3, Králová 2, Veličková 2, Holzeplová 2, Miklavčičová 2.

 

Výsledky TJ Sokol Písek „B“:

TJ Sokol Písek „A“ 7:12

DHK Baník Most 11:6

HC Háje Praha 16:13

TJ Jiskra Otrokovice 13:12

HK Ivančice 13:13

Házená Jindřichův Hradec 8:9

TJ Jiskra Havlíčkův Brod 16:8

HC DAC Dunajská Streda 9:15

TJ Sokol Lázně Kynžvart 15:11

DHC Plzeň 10:17

Sestava a branky TJ Sokol Písek „B“: Říhová, Červenková – Kuchtová 43, Blovská 15, Tomanová 14, Novotná 13, Šimková 10, Nováková K. 7, Malečková 6, Kolářová 5, Nováková A. 3, Sladovníková 2.

 

Pořadí družstev a nejlepší hráčka družstva:

1. TJ Sokol Písek „A“ - Matějková Veronika

2. HC DAC Dunajská Streda (Slovensko) - Papik Zsóka

3. DHC Plzeň - Sedláčková Adéla

4. Házená Jindřichův Hradec - Martínková Tereza

5. TJ Sokol Písek „B“ - Kuchtová Tereza

6. HC Háje Praha - Hlaváčková Lucie

7. TJ Sokol Lázně Kynžvart - Salajková Nina

8. HK Ivančice - Zajícová Klára

9. TJ Jiskra Otrokovice - Máčalová Darja

10. DHK Baník Most - Sedláková Amálie

11. TJ Jiskra Havlíčkův Brod - Jůzlová Karolína

 

Nejlepší střelkyně turnaje: Königová Markéta (TJ Sokol Lázně Kynžvart), 46 b.

Nejlepší brankářka turnaje: Stejskalová Simona (TJ Sokol Písek „A“)

Nejlepší spojka turnaje: Papik Zsóka (Dunajská Streda)

Nejlepší pivotka turnaje: Blovská Natálie (TJ Sokol Písek „B“)

Nejlepší křídlo turnaje: Svatoňová Sára (DHC Plzeň)

Foto TJ Sokol Písek "A" (Daniela Ďurišová):

Horní řada zleva: trenér Jiří Blanický, Anna Polášková, Denisa Hejlová, Eliška Leskovcová, Laura Ďurišová, Linda Králová, Andrea Tíková.

Spodní řada zleva: Barbora Friedlová, Tereza Holzeplová, Markéta Veličková, Adéla Hronková, Anna Miklavčičová.

Ležící zleva: Simona Stejskalová, Veronika Matějková. 

Foto TJ Sokol Písek "B" (Edita Černá):

Horní řada zleva: Natálie Blovská, Natálie Sladovníková, Tereza Kuchtová, Rozálie Bušta, Anna Nováková, Ella Novotná, Barbora Tomanová, Kamila Nováková.

Dolní řada zleva: Tereza Malečková, Barbora Kolářová, Sofie Šimková.

Ležící zleva: Karolína Říhová, Tereza Červenková.