Už v pátek odpoledne jsme se vydali na dlouhou cestu 400 kilometrů, až k hranicím s Polskem do dalekého Bohumína. Po přespání ve velmi příjemném penzionu U Staré pošty a vydatné snídani, nás v sobotu čekalo čtvrté kolo Žákovské ligy v krásném sportovním areálu a úžasné hale, kterou můžeme v Písku jen závidět. Toto kolo mělo být vzhledem k soupeřům zatím to nejtěžší. Předem bylo jasné, že zápas s Karvinou bude kontumován v náš prospěch, protože se soupeř díky zdravotním komplikacím nemohl zúčastnit. Dále nás postupně čekaly zápasy s DHK Baník Most, domácím Bohumínem a nakonec s DHC Plzeň.

Hned první utkání s velmi šikovným družstvem Mostu bylo pro nás hodně důležité a klíčové, protože bylo přímým soubojem o třetí místo. Po velmi dobrém úvodu a slušném prvním poločase jsme dokázali vést o tři branky. Bohužel špatný vstup do druhé půle a zlepšená aktivní obrana Mostu znamenalo vyrovnání na 11:11. Následně i 13:13. Pak se utkání zlomilo díky zlepšenému rychlému přechodu do útoku a vybojovali jsme hodně cenné vítězství 17:14. V dalším zápase jsme si proti Bohumínu mysleli, že to půjde asi samo a ono to nešlo. Soupeř byl dost bojovný a měl ve svém středu i jednu dravou spojku, která se dokázala prosazovat. Zejména ve druhém poločase bylo utkání celkem vyrovnané a zlomilo se dvěma rychlými přechody do útoku, po rychlém rozehrání naší brankářky. Nakonec jsme dokázali překonat odpor soupeřek a byla z toho utrápená výhra 23:17. 

V posledním utkání nás čekaly holky z DHC Plzeň, které jsou favoritem celé soutěže. I díky absencím a zdravotnímu stavu některých hráček jsme neměli přehnané ambice a chtěli jsme být Plzni pokud možno co nejvíce vyrovnaným soupeřem. I přes určité chyby v obraně jsme je nedokázali nechat odskočit na více jak dvoubrankový rozdíl a v poločase jsme prohrávali 11:12. Dokázali jsme si tak, že jsme schopni s nimi hrát vyrovnané utkáni. Následně se nám podařilo stav utkání otočit v náš prospěch. Ještě tři minuty před koncem jsme vedli o dvě branky. Bohužel v závěru se díky nepřesnostem jak na naši, tak na straně rozhodčích podařilo Plzni vyrovnat na konečných 18:18.

Budu se opakovat a RÁD. Opět velké poděkování všem hráčkám a poklona za bojovnost a týmový výkon. I když jsme opět nemohli odjet kompletní, navíc některé hráčky měly zdravotní problémy, dokázali jsme se se vším porvat a ukázat charakter družstva. Až na zápas s Plzní nebyly výkony ideální, ale o to cennější jsou konečné výsledky. Soutěž se tímto kolem přehoupla do své druhé poloviny a v celkové tabulce Žákovské ligy jsme se udrželi na stupních vítězů, kdy před námi je na prvním místě DHC Plzeň, která již není naší zásluhou stoprocentní. Na druhém místě je o bod za Plzní a bod před námi, DHC Slavia Praha. Díky výhře ze vzájemného utkání v tomto kole, jsme dokázali odskočit týmu DHK Baník Most již na rozdíl čtyř bodů. Stejný bodový náskok máme i na Jindřichův Hradec, který má aktuálně velmi dobrou formu.

V následujícím kole nás druhou dubnovou neděli čeká tentokrát krátký výlet v rámci Jižních Čech, na horkou půdu Jindřichova Hradce. Tam se utkáme v derby s dalším naším nejbližším pronásledovatelem TJ Házená Jindřichův Hradec, s naším tradičním rivalem HC Háje Praha a nepříjemnými celky HK Spartak Ústí nad Labem a TJ Kovofiniš Ledeč nad Sázavou. Pro souboj o medaile mohou být zejména zápasy s domácím týmem a Hájema hodně důležitými, protože obě družstva jsou našimi přímými konkurenty a vzájemný zápas může hrát významnou roli.

Výsledky 4.kola

Sokol Písek - DHK Baník Most    17:14
Sokol Písek - 1.SC Bohumín 23:17
Sokol Písek - DHC Plzeň 18:18
Sokol Písek - Sokol Karviná  10:0 kon.

Sestava a branky: Vlnová (36 %), Stejskalová (úspěšnost 23 %) – Hejlová 16, Matějková 12, Ďurišová 11, Měchurová 9, Friedlová 4, Kroupová 3, Polášková 1, Tíková 1, Hančurová 1, Gergelyová, Králová, Hosnedlová.

Jirka Blanický - trenér