V době pololetních prázdnin, v termínu 4.-6.2. jsme se po zrušeném turnaji v Ivančicích vydali poprvé v letošním roce na tradiční Pololetní turnaj v Lázních Kynžvart. Minulý ročník se díky covidové situaci neuskutečnil a v roce 2020 jsme vybojovali v mladších žačkách s tímto družstvem zlaté medaile, takže jsme defacto obhajovali vítězství na turnaji, i když ve vyšší kategorii. Postupně jsme se v kategorii starších žaček utkali se šesti soupeři, a to s týmy HK Spartak Ústí nad Labem, TJ Sokol Chrudim, TJ Sokol Lázně Kynžvart, DHK Baník Most, DHC Plzeň a HK Hvězda Cheb. Až na Chrudim se tedy jednalo vše o soupeře ze Žákovské ligy, takže úroveň turnaje byla velmi dobrá, i když například velký favorit na vítězství v Žákovské lize DHC Plzeň, dal příležitost širšímu kádru, přesto i ten mají velice kvalitní.

Systém turnaje byl rozdělen na základní část každý s každým, dále první čtyři družstva hrála mezi sebou semifinále křížem a následně utkání o třetí místo a finále. Družstva na 5. – 7. místě hrála opět systémem každý s každým o konečné umístění. Celkem tedy všechna družstva sehrála během třech dnů celkem osm utkání.

V základní části jsme všech šest utkání zvládli jasně bez jediného zaváhání a jako vítězové jsme postoupili do bojů o medaile.

 

Poslední hrací den turnaje nás čekalo nejprve semifinále proti domácímu celku, kdy jsme si sice uvědomovali velkou důležitost utkání a chtěli navázat na výkony ze základní části, bohužel soustředěnost a zodpovědný přístup v obraně, na kterém jsme v předchozích zápasech stavěli se nedostavil. Počet šesti technických chyb v prvních sedmi minutách byl hrůzostrašný. Holky z Kynžvartu se naopak svou bojovností držely ve vedení a až v druhé části utkání se nám podařilo zvrátit průběh zápasu na naši stranu, kdy naši prostupnější obranu držela nad vodou brankářka Simona Stejskalová. Nakonec se nám ale s velkými porodními bolestmi podařilo zvítězit 9:6.

V závěrečném utkání celého turnaje jsme ve finále nastoupili proti Mostu. Pohovor s hráčkami po našem semifinále padl na úrodnou půdu a do finále vstoupilo velice odhodlané a nahecované družstvo, navíc se utkání hrálo v pekelné atmosféře, včetně ďábelského a elektrizujícího nástupu družstev. Opět jsme vycházeli z výborné obrany a v útoku se nám podařilo proměňovat šance a po šesti minutách jsme se ujali vedení 5:1. Pak jsme v obraně bohužel trochu polevili, čehož šikovné hráčky Mostu využily a vyrovnaly za další tři minuty na 5:5. Pak se nám podařilo odskočit na rozdíl tří branek, ale holky z Mostu byly dále nepříjemným a houževnatým soupeřem a zase snížily na rozdíl jediné branky, když jsme nedali sedmičku a v závěru i další. Naštěstí jsme další vyrovnání už nepřipustili a brankami ke konci utkání upravili skóre na vítězných 13:9 a mohla tak propuknout vítězná radost a KONEČNĚ ukázaly holky i nějaké emoce, stejně jak v průběhu utkání.

S celkovou bilancí 8 utkání a 8 vítězství jsme tak jasně ovládli celý turnaj, při skóre 102:46 je potěšující, že jsme na turnaji měli nejlepší obranou část ze všech družstev (průměr necelých 6 inkasovaných branek na utkání).

Odnesli jsme si také jedno z individuálních ocenění, když nejlepší střelkyní turnaje byla vyhlášena Diana Černá, která vstřelila 35 branek.

Na závěr nezbývá než poděkovat všem hráčkám za bojovnost a hezké výkony.

Jirka Blanický – trenér starší žačky

Základní část:

TJ Sokol Písek – HK Spartak Ústí nad Labem  17:8
TJ Sokol Písek – TJ Sokol Chrudim    16:3
TJ Sokol Písek – TJ Sokol Lázně Kynžvart 13:4
TJ Sokol Písek – DHK Baník Most    12:5
TJ Sokol Písek – DHC Plzeň 11:7
TJ Sokol Písek – HK Hvězda Cheb  11:4

Semifinále

TJ Sokol Písek – TJ Sokol Lázně Kynžvart  13:9

 

Finále:

TJ Sokol Písek – DHK Baník Most    13:9

Sestava a branky: Končelíková (úspěšnost 37 %), Stejskalová (57 %), Vlnová (52 %) – Černá 35, Hejlová 24, Měchurová 16, Kroupová 9, Hančurová 5, Friedlová 5, Gergelyová 4, Králová 2, Holzeplová, Polášková.