MOL liga 2023/2024 - 22. kolo
Venue: Písek Datum so, 30. bře. 2024 Beginn 15:00
Sokol Písek
Písek
-:- Iuventa Michalovce
Michalovce

Druhé utkání za dva dny za sebou mají v domácí hale písecké házenkářky, tentokrát přivítaly slovenského mistra – Iuventu Michalovce. Začátek utkání lépe vyšel hostujícím hráčkám, které si hned na začátku vytvořili dvoubrankové vedení. Sokolky dokázaly tentokrát s favoritem držet krok pouze do dvacáté minuty první půle, poté Iuventa sérií čtyř branek domácím odskočila na pohodlný pětibrankový náskok, který si udržela až do konce poločasu. Ve druhé půli už svěřenkyně trenéra Urbana pomalu navyšovaly své vedení a v klidu dohrály zápas do vítězného konce. Sokolky tak z víkendového dvojzápasu s nejlepšími týmy nezískaly ani bod, ale přesto mohou po polovině soutěže slavit šestnáctibodový zisk, což se jim v nejvyšší soutěži nikdy nepodařilo.

Sokol Písek – Iuventa Michalovce 24:33 (10:15)

Nejvíce branek: Kvášová 9/2, Benešová 5, Hauserová 3 – Bajčiová 9/4, Holejová 8, Wollingerová 6 Rozhodčí: Kavulič, Pavlát. Sedmimetrové hody: 3/2 – 5/4. Vyloučení: 1:4. Diváci: 239.

Peter Dávid, trenér Michalovců: My jsme dnes hráli pro nás osudový zápas, protože jsme se na dnešek hodně připravovali, víme, co Písek má za výkonnost a není pro mě překvapení, že je v tabulce tam kde je. Viděli jsme ten včerejší zápas, kdy se to utkání rozhodlo čtyřmi technickými chybami, takže jsme věděli, co nás čeká. Museli jsme se připravovat hlavně v obraně na individuální kvalitu některých hráček a důležité bylo, že jsme nedostali do zápasu domácí brankařku. Pro vývoj utkání bylo důležité, že jsme dokázali těch dvacet minut, udržet vedení, kdy s námi domácí drželi krok a pak jsme výkon pomalu stupňovali a vyšel nás vstup do druhého poločasu a už to bylo v pořádku, byli jsme v laufu a pro domácí to už bylo těžké a z mého pohledu to bylo kvalitní utkání a gratuluji domácím k výkon.

Kateřina Keclíková, trenérka Písku: Pro nás se opakuje opět ten samý scénář z utkání se silnými, kdy s nimi dokážeme držet krok, ale vlastními chybami se pak dostaneme pod tlak a vyvedeme se z koncentrace a opět jsme pod tlakem být nemuseli. Nevím, jestli nás svazuje to postavení v tabulce a to, že chceme vyhrávat. Z mého pohledu šlo taky o hezké utkání z obou stran, kdy nám nevyšlo pár střel ze šesti metrů, kdy nás vychytala hostující brankařka a ve druhém poločase už jsme odešli fyzicky, což jsme vzhledem k tomu dvojzápasu čekali.

Foto: Písecký deník/Petr Brůha

# Tým Z B
1 Iuventa Michalovce 20 37
2 HC DAC Dunajská Streda 21 35
3 DHK Baník Most 21 32
4 Házená Kynžvart 20 27
5 DHC Slavia Praha 21 26
6 Sokol Písek 21 24
7 DHK Zora Olomouc 21 19
8 HK Slovan Duslo Šaľa 21 17
9 DHC Plzeň 21 15
10 Handball Club Zlín 21 8
11 DHC Sokol Poruba 21 6
12 HK Hodonín 21 4