MOL liga 2023/2024 - 22. kolo
Venue: Písek Datum so, 30. bře. 2024 Beginn 15:00
Sokol Písek
Písek
-:- Iuventa Michalovce
Michalovce

Písecké házenkářky mají před sebou víkendové duely s nejlepším českým a slovenským týmem. Jako první v sobotu do Písku zavítaly házenkářky z Mostu, které na začátku střetnutí plnily roli favorita zápasu. Domácí hráčky, jak už je tradicí nezachytily úvod utkání a brzo prohrávaly rozdílem šesti branek, ale do zápasu se stihly dostat a do konce poločasu se přiblížily účastnicím Ligy mistrů na rozdíl dvou branek. Ve druhé půli si Baník držel náskok tří až čtyř branek do 50. minuty, kdy se domácím podařilo snížit na rozdíl dvou branek a v Obloukové hale bylo zaděláno na drama, bohužel pro domácí, místo dramatické koncovky přišlo rychlé rozhodnutí, osud utkání vzala do svých rukou Lucia Mikulčík, nejzkušenější z mosteckých hráček, která po technických chybách domácích třemi brankami z rychlých protiútoků definitivně rozhodla o vývoji závěru utkání. Písecké hráčky v posledních minutách už svým soupeřkám herně ani fyzicky nestačily, a tak nakonec odešly z utkání poraženy rozdílem jedenácti branek.

Sokol Písek – DHK Baník Most 25:36 (13:15)

Nejvíce branek: Kvášová 8/1, Hauserová 4, Pešková 3 – Šustková 7, Borovská 5, Zachová 4. Rozhodčí: Barták, Hladký. Sedmimetrové hody: 3/2 – 2/1. Vyloučení: 5:5. Diváci: 321.

Jiří Tancoš, trenér DHK Baník Most: My jsme samozřejmě moc rádi, že jsme zvítězily, ale vůbec to nebylo jednoduché do padesáté minuty to byl vyrovnaný zápas. Přijeli jsme s taktikou, kterou jsme drželi celé utkání, což byla osobní obrana na nejlepší hráčku Písku a to nám vyšlo. S čím ale nejsem spokojený, to je množství technických chyb. Musím holky pochválit za celý zápas, hrály stále ve stejném tempu a to možná taky rozhodlo, to že máme širší kádr.

Kateřina Keclíková, trenérka Písku: Zápas hodnotím podobně, padesát minut jsme dokázali držet tempo, ale na konci se ukázal náš úzký kádr. Hráčky, které dostaly dnes více prostotu a měly zabojovat o sestavu musí ještě víc přidat. Hráli jsme proti nejlepšímu týmu MOL Ligy, takže jsme nemuseli být svázáni nervozitou a mohli jsme hrát uvolněně, nikdo nečekal, že získáme nějaké body, ale chtěli jsme předvést co nejlepší výkon, což se nám padesát minut dařilo. Vedlo se nám dobře v útoku, holky se dokázaly porvat s tou osobní obranou, ale na konci jsme začali dělat zbytečné chyby a dostávali jsme branky z rychlých protiútoku, což je největší mostecká zbraň.

# Tým Z B
1 Iuventa Michalovce 20 37
2 HC DAC Dunajská Streda 21 35
3 DHK Baník Most 21 32
4 Házená Kynžvart 20 27
5 DHC Slavia Praha 21 26
6 Sokol Písek 21 24
7 DHK Zora Olomouc 21 19
8 HK Slovan Duslo Šaľa 21 17
9 DHC Plzeň 21 15
10 Handball Club Zlín 21 8
11 DHC Sokol Poruba 21 6
12 HK Hodonín 21 4