Play-off 2023/2024 - 2. semifinále
Datum so, 04. kvě. 2024 Beginn 18:00
DHK Baník Most
Most
-:- Sokol Písek
Písek

V souboji sousedů v tabulce se ujaly vedení veselské házenkářky, když v šesté minutě vedly 3:0. Domácí hráčky celý první poločas marně dotahovaly dvou až tříbrankové vedení hostujících hráček, které vývoj utkání ve svůj prospěch definitivně zlomily pět minut před koncem první půle, když pěti brankami v řadě odskočily sokolkám na rozdíl sedmi branek. Ve druhém poločase si svěřenkyně trenéra Hudáka, už jen hlídaly své vedení, které deset minut před koncem navýšily až na rozdíl deseti branek. Písecké házenkářky v závěru už jen mírně korigovaly skóre na rozdíl osmi branek.

Sokol Písek – SHK Veselí nad Moravou 25:33 (8:15)

Nejvíce branek: Šelaisová 6, Galušková 4/3, Boorová, Jačková, Součková po 3 – Olšovská 11/5, Pastorková 5, Krokavecová 5, Vyloučení: 3 -1, Sedmimetrové hody: 4/4 – 5/5, Rozhodčí: Kozler, Zych Diváků: 135

Ľuboš Hudák, trenér Veselí: Do Písku jsme jeli po těch zápasech, se Šaľou s Partizánským a ve Zlíně, které nám nevyšly a ve kterých jsme hráli špatně, tak jsme si dneska řekli, že se zaměříme především na naši hru, tak abychom s tím byli spokojení, bohužel stále ta hra vypadá jako kdybychom měli zataženou ruční brzdu, některé akce už něco naznačují, ale stále je to málo, většinou jsme strašně pomalý a hodně věcí nám strašně dlouho trvá, z toho vyplývají ty naše chyby. Naštěstí jsme se v prvním poločase dostali do rychlých protiútoků a fungovala nám obrana, několikrát nás podržela brankářka a tam jsme si vytvořili rozhodující náskok, který jsme ve druhém poločase jen udržovali. V tom druhém poločase už ta obrana úplně nefungovala, dostali jsme některé laciné góly, ale jsme rádi za dva body které jsme tu získali, ale jak říkám, s tou hrou budeme muset něco udělat.

Vladislav Jordák, trenér Písku: Nevím jestli si to uvědomovaly holky, nebo možná realizační tým si to uvědomoval víc, že tenhle zápas je pro nás důležitý, určitě jsme se chtěli na Veselí dotáhnout bodově a zabojovat o předposlední místo v play-out. Pro mě byl první poločas především zklámání z nasazení, to bylo podle mě to gró zápasu. Asi to říkám často, že se dají nedat šance, dá se udělat chyba, ale když vidíte že se ty holky perou o ten míč, tak to nějak zkousnete, ale ten první poločas jsme tam to nasazení prostě neměli. Je hezký že ve druhém poločase jsme byli víc v pohybu, ale pořád jsme prohráli a ztratili dva body. My prostě musíme hrát od začátku a ne ve druhém poločase.

# Tým Z B
1 Iuventa Michalovce 22 41
2 HC DAC Dunajská Streda 22 37
3 DHK Baník Most 22 32
4 Házená Kynžvart 22 29
5 DHC Slavia Praha 22 28
6 Sokol Písek 22 24
7 DHK Zora Olomouc 22 21
8 HK Slovan Duslo Šaľa 22 19
9 DHC Plzeň 22 15
10 Handball Club Zlín 22 8
11 DHC Sokol Poruba 22 6
12 HK Hodonín 22 4