MOL liga 2023/2024 - 22. kolo
Venue: Písek Datum so, 30. bře. 2024 Beginn 15:00
Sokol Písek
Písek
-:- Iuventa Michalovce
Michalovce

V neděli ráno se opět po týdnu spolu střetly házenkářky Písku a Michalovců. Favortiem utkání byly určitě házenkářky ze Slovenska, které si minulý týden poradily se sokolkami rozdílem šestnácti branek. V prvním poločase ale roli favorita hráčky Iuventy neplnily. Domácí hráčky jim dělaly problémy zejména agresivní obranou podpořenou výrobnými zákroky domácích brankařek. První poločas dokonce jihočešky vyhrály 11:10. Až do poloviny druhého poločasu tahala Iuventa za kratší konec. Rozhodnutí utkání příšlo až v polovině druhé půle, kdy hostující hráčky využily přesilové hry a odskočily na rozdíl třech branek 18:15. Domácí házenkářky už do konce zápasu nedokázaly skóre otočit zpátky ve svůj prospěch a po velkém boji prohrály s lídrem tabulky 19:22.

Sokol Písek – Iuventa Michalovce 19:22 (11:10)

Nejlepší střelkyně: Kubišová 6/4, Königová 4, Šelaisová 3 – Chernová, Holešová, Wollingerová po 4, 7m: 4/4 – 5/3, vyloučení: 7 – 4 (ČK Součková, Kalčíková), rozhodčí: Špunar, Šlezingr, diváci: 80

František Urban, trenér Iuventy: Určitě jsme si tento zápas představovali jinak, na druhou stranu od toho těžkého zápasu v Mostě uteklo pár hodin, museli jsme cestovat, dorazili jsme na hotel o půlnoci a v sedm ráno už jsme vstávali, takže na těch hráčkách základní sestavy, které odtáhly ten zápas v Mostě bylo vidět únavu, proto sem čekal, že hráčky které hrají méně se chytí své šance, zase jsem se mýlil, byly pasivní a tomu družstvu vůbec nepomohly. Soupeř hrál velmi dobře v obraně, tam jsme vůbec nebyli kreativní a hráčky neplnili moje pokyny, nedostávaly se do pohybu a neuvědomují si, že hráčka bez balónu tvoří hru při otevřeném obranném systému. Taky nám skřípala obrana, na druhou stranu jsme rádi za výhru, je to povinné vítězství a odvážíme si dva body. Je těžké hrát s takovým omezeným kádrem jako momentálně máme, od října nám chybí pivotka, spojka nám chybá od listopadu, takže se musím spolehnout na devět hráček, protože zbytek si prostě myslí že když hrají za Iuventu, že to znamená vozit se po zápasech a na konci sezóny zvednout ten pohár, ale to není jejich pohár, to je pohár těch devíti, které to všechno odehráli a to mě momentálně nejvíc štve. Veděli jsme že soupeř nebude měnit taktiku, že bude hrát agresivní obranu a zatímco domácí hráčky plnily pokyny trenéra, u nás to u většiny tak nebylo.

Vladislav Jordák, trenér Písku: My jsme z toho zápasu velký respekt, protože my ten kádr máme momentálně hodně omezený, bál jsem se hlavně jak to zvládneme fyzicky, protože hrát zápas po necelých 16 hodinách, je těžké. Na druhou stranu ty holky, co se týče obrany, tak každá z nich co byla na hřišti, tak dřela, chyby tam pořád jsou, ale to je i tím, že se objeví hráčky, které jsou nové nebo dlouho nebyly, ale z naší strany, jsme spokojeni s výkonem, ty holky hrály to na co mají a jak řikám, jsme spokojený s výsledkem a ty holky si zaslouží pochvalu. Nebyly tam ani ty chluchý místa v tom, že když přijdou některé hráčky na hřiště a ty nechtějí hrát. Samozřejmě byla vidět i únava soupeře po těžkém zápase, ale i tak si holky pochvalu zaslouží, zaslouží si ten výsledek, protože my jsme takový výsledek potřebovali jako sůl. Dneska opravdu všechny holky odvedly maximum.

foto: Václav Kozma/Písecké postřehy - více fotografií zde

# Tým Z B
1 Iuventa Michalovce 20 37
2 HC DAC Dunajská Streda 21 35
3 DHK Baník Most 21 32
4 Házená Kynžvart 20 27
5 DHC Slavia Praha 21 26
6 Sokol Písek 21 24
7 DHK Zora Olomouc 21 19
8 HK Slovan Duslo Šaľa 21 17
9 DHC Plzeň 21 15
10 Handball Club Zlín 21 8
11 DHC Sokol Poruba 21 6
12 HK Hodonín 21 4