Play-off 2023/2024 - 1. semifinále
Datum so, 27. dub. 2024 Beginn 15:00
Sokol Písek
Písek
-:- DHK Baník Most
Most

Play-off 2023/2024 - 2. semifinále
Datum so, 04. kvě. 2024 Beginn 18:00
DHK Baník Most
Most
-:- Sokol Písek
Písek

Po čtrnácti dnes vás o víkendu čekají hned dvě interligová utkání, v sobotu se utkáte s Prešovem, se kterým jste smolně prohráli hned v úvodním kole v Písku a druhý zápas je na programu v neděli na palubovce lídra Interligy v Michalovcích. Ale vraťme se k úvodnímu kolu, k zápasu proti Prešovu, jak s odstupem času vzpomínáš na to utkání? Myslíš, že ta prohra vám trošku „přistřihla“ křídla? Přeci jen se dvěma body by se soutěž rozjížděla jinak.

V. Jordák: Určitě přistřihla, ale to jsou jen ty věčné ale. Holky měly po přípravě natrénováno, makaly jak o duši, byly zdravé a hlavně měly čas se věnovat jen házené a bylo to fakt pořádně vidět.

K. Kubišová: Nějaký čas už od zmíněného zápasu uplynul, takže vzpomínky na něj nejsou nejjasnější, na druhou stranu těch pár posledních minut, kdy jsme přišly o téměř jisté body bohužel v našich hlavách utkvělo. Určitě by bylo skvělé zahájit soutěž plným bodovým ziskem. Ale bohužel jsme utkání v koncovce ztratily a možná s ním i krapet té sebedůvěry, což se v následujících zápasech projevit mohlo, ale nemyslím si, že by to bylo něco zásadního a toto utkání tak zapříčinilo další prohry.

Od začátku soutěže se tým potýká s nevyrovnanými výkony v obou polovinách hry, zatímco na začátku soutěže se týmu nedařily druhé poločasy, viz. zmíněný zápas s Prešovem a následný se Zlínem,  v dalších zápasech jste zase nezachytili vstup do zápasu a to vás stálo body, například ve Veselí, v Partizánskem a naposledy s Olomoucí. Čím si tohle vysvětluješ, jde nějak na tréninku na těchto výpadcích zapracovat? Protože písecký tým tyto střelecké výpadky trápí už několikátou sezonu.

V. Jordák: Ty nevyrovnané výkony v průběhu utkání jsou určitou daní mládí a chybějící osobností na postu spojky, která by byla schopna brát na sebe odpovědnost ve chvílích, kdy prostě potřebujete dát branku a zrovna se nedaří. Holky se prostě snaží, a já vidím pozitiva i v zápasech kdy prohrají o deset branek. Výjimkou je právě zmiňovaný zápas s Olomoucí, kdy první poločas byl prostě ostudný a odfláknutý a pro mě osobně největší zklamání sezony. Určitě jde i s koncentrací na tréninkách pracovat. Ale je to především práce s hlavou samotných hráčů, dokázat se soustředit v tréninku a dělat věci na plno podobně jako v zápase. Nadstavba toho je, když hráč pochopí, že je nutné dělat něco víc než jen samotný trénink.

K. Kubišová: Je velmi frustrující prohrát velkým rozdílem, když polovinu zápasu se soupeřem držíte krok. Výpadky na začátku utkaní budou nejspíše způsobeny naší nekoncentrovaností a někdy možná až přílišným respektem ze soupeře. A zápasy ztracené v druhém poločase mohly být způsobeny pocitem jakéhosi zadostiučinění z dobře odvedené práce v poločase prvním, ale nevím. Momentálně nás spíš trápí vstupy do zápasu. Natrénovat se dá spoustu věcí, ale o tomhle si to zrovna nemyslím. Každá něco umíme a je jen na nás, abychom to prodali hned od začátku a následně udržely po celý zápas na stejné úrovni. A nějaká speciální tréninková metoda tomu asi příliš nepomůže. Ale tohle je spíš otázka pro trenéra.

Vraťme se k nejbližším utkáním, čeká vás jak dlouhá cesta, ale taky žádní lehcí soupeři, Michalovce jsou vedoucí tým Interligy a Prešov je s dvanácti body v polovině tabulky, v Michalovcích půjde především o to, odehrát dobrý zápas s co nejlepším výsledkem a proti Prešovu se pokusit urvat dva body ztracené v Písku, souhlasíš?

V. Jordák: Ani náhodou tu nebudu spekulovat o tom, že jedeme urvat zpět ztracené body z Písku. Když nechají holky na palubovce srdce a to nejlepší co v nich je, budu spokojený.  A to je pořádně těžký úkol pro nás všechny.  Potom je mi jedno jaký stav bude svítit na tabuli po konci utkání.  To platí pro oba dva zápasy. Obrovské pozitivum je, že holky se strašně těší a já věřím, že nejen na výlet, ale i zápasy.

K. Kubišová: Souhlasím. Bodové hody se tenhle víkend asi nedají příliš očekávat. Chceme se však ukázat v co nejlepším světle a ze Slovenska odjet s dobrým pocitem z předvedených výkonů. O něco větší naděje na bodový zisk bude zřejmě v Prešově. Touha oplatit jim smolnou porážku by mohla být velký hnací motor. Nicméně zápas začíná vždy za stavu 0:0 a uvidíme, na jakém skóre se zastaví po 60-ti minutách.

# Tým Z B
1 Iuventa Michalovce 22 41
2 HC DAC Dunajská Streda 22 37
3 DHK Baník Most 22 32
4 Házená Kynžvart 22 29
5 DHC Slavia Praha 22 28
6 Sokol Písek 22 24
7 DHK Zora Olomouc 22 21
8 HK Slovan Duslo Šaľa 22 19
9 DHC Plzeň 22 15
10 Handball Club Zlín 22 8
11 DHC Sokol Poruba 22 6
12 HK Hodonín 22 4